Dieta Si Sport - sfaturi, argumente, informatii

De cele mai multe ori, increderea in sine a unei persoane este oferita de aspectul fizic. Pentru a avea silueta visata, multe personae aleg sa recurga la diete de slabit drastice, nesanatoase, care in timp ajung sa aiba repercursiuni grave asupra organismului. Pe langa problemele hormonale care pot fi declansate prin astfel de diete drastice, ele pot conduce si la alte boli mult mai grave, provocand adevarate dezechilibre in organism.

De aceea, specialistii din nutritive sustin ca este foarte important ca dieta de slabit sa fie aleasa in functie de greutate, varsta, stil de viata si probleme de sanatate. De asemenea, este recomandat ca orice dieta sa fie insosita de sport, de cel putin 30 de minute zilnic de activitate fizica.

Orice persoana care doreste sa slabeasca vrea ca acest lucru sa se intample cat mai repede. Nutritionistii considera, insa, ca cele mai sigure si sanatoase diete sunt cele in care se pierde in jur de un kilogram pe saptamana. Astfel se evita atat senzatia constanta de foame, cat si eventualele probleme de sanatate care pot sa apara in timp.

Cele mai noi studii de nutritive recomanda si alimente care pana acum erau putin intalnite in curele de slabire, precum: grasimi si proteine din carne, ulei de masline, fructe de mare, cereale, migdale, alune, nuci, oua. Pentru a afla toate aceste noutati din domeniu, dar si pentru a stabili care este dieta potrivita pentru fiecare persoana si stil de viata, sectiunea Dieta si Sport aduce toate informatiile vitale care usureaza trecerea la un stil de viata sanatos si echilibrat.