Plante - sfaturi, argumente, informatii

Natura ofera omului de cele mai multe ori exact ceea ce ii trebuie organismului pentru a functiona corect si pentru a se proteja de boli. Civilizatiile vechi au stiut asta foarte bine si foloseau in alimentatia lor extrem de multe plante benefice. De-a lungul timpului insa, omul s-a indepartat tot mult de natura, incepand sa consume alimente procesate, care s-au dovedit a fi daunatoare. In ultimul timp, omul modern, observand ca sanatatea sa este afectata tot mai mult, a inceput sa caute informatii referitoare la alte tipuri de diete mai sanatoase.

Plantele au inceput sa fie tot mai caute, oamenii intelegand ca acestea sunt specii vegetale care prin compozitia lo rchimica au proprietati farmaceutice si sunt folosite in terapia umana. Cele mai multe medicamente din comert contin exact aceste substante benefice ale plantelor, insa ele dauneaza organismului intrucat substantele suntprocesate in laborator.

Valoarea terapeutica a plantelor tine de raportul dintre structura chimica a substantelor active care o compun si actiunea lor farmacodinamica pe care o exercita asupra partilor active. Astfel, efectul unui amestec de plante, fie consumat in ceaiuri sau sub forma de tincturi, depinde de compozitia chimica care se gaseste in fiecare planta, dar si de combinatia chimica a amestecului.

Sectiunea Plante va ofere cele mai relevante informatii referitoare la consumul de plante- beneficii, efecte, terapii, sfaturi practice. Astfel, fiecare persoana va allege tipurile de plante compatibile stilului de viata si al problemelor de sanatate speifice. Curele cu plante medicinal vor avea in acest fel efectul benefic scontat – eliminarea toxinelor din organism, cresterea imunitatii, prevenirea afectiunilor, ameliorarea bolilor.