Vitamine - sfaturi, argumente, informatii

Vitaminele reprezinta substantele chimice organice necesare pentru sanatatea organismului. Intrucat ele nu pot fi sintetizate de catre organism, acestea trebuie obtinute prin alimentatie. Pe langa vitamine, organismul uman are nevoie si de alte substante, precum mineralele, acizii grasi esentiali sau aminoacizii esentiali.

Suplimentele care contin vitamine se gasesc pe piata farmaceutica de foarte mult timp. Insa, din pacate, acestea duc la multe efecte adverse, cum ar fi cresterea apetitului. De aceea este indicat ca aportul de vitamine sa fie luat din dieta, in special din fructe, legume si cereale.

Organismul uman poate sa supravietuiasca un timp in lipsa vitaminelor, desi absenta prelungita a acestora poate duce la boli grave, dureroase si posibil fatale. Rezervele de vitamine pot varia foarte mult in functie de diversi factori. De asemenea, vitaminele solubile in grasimi devin toxice atunci cand sunt luate in exces. De aceea informarea asupra acestor aspect este esentiala pentru orice persoana.

Categoria Vitamine contine o lista vasta de articole care cuprind informatiile cele mai importante referitoare la aportul de vitamine, efectele acestora, precum si rezultatele celor mai noi studii de specialitate din domeniu.